6 febrer, 2018

Un informe encarregat per l’Ajuntament de Barcelona conclou que prop de 170.000 veïns, més del 10% dels habitants de la ciutat, són víctimes de la pobresa energètica. El document —confeccionat per l’equip universitari RMIT Europe— assegura que els afectats o no han pogut pagar un o més rebuts o no poden mantenir una temperatura adequada a la seva llar.

L’informe també apunta que els punts d’assessorament energètic de la ciutat han ates prop de 23.000 persones de més de 8.500 llars i s’han evitat 5.020 talls de subministrament. Aquestes són les xifres del balanç del primer any de funcionament dels 10 punts d’assessorament energètic (PAE) de l’Ajuntament de Barcelona, una eina posada en marxa per resoldre dubtes sobre subministraments energètics i, amb especial èmfasi, per contribuir a la detecció dels casos que corresponen a famílies vulnerables.

Pel que fa al perfil de les persones a les quals ha donat suport aquesta desena de punts d’atenció repartits per tota la ciutat, el 70% d’afectats són dones, la meitat dels atesos tenen fills menors d’edat, i els adults de la llar estan a l’atur en un 54% dels casos. Les oficines més actives van ser les dels districtes de Sant Martí, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, i tal com era de preveure va ser durant els mesos més freds quan va registrar un repunt en la seva activitat.

Tota la informació a Sostenible.cat.