16 març, 2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 2015 per reconèixer públicament la tasca de persones físiques i jurídiques a favor del medi ambient. Enguany, al jurat hi participaran tres ambientòlegs: la Susana Pascual, presidenta del COAMB, el Xavier Basora, d’Espai TReS i l’Arnau Queralt, del CADS.

El Premi té tres modalitats:

1. Projectes de recerca, desenvolupament i innovació
2. Iniciatives de protecció i millora del medi ambient
3. Trajectòries de protecció i millora del medi ambient

Pel que fa a les dues primeres modalitats, el Premi s’atorgarà a projectes de recerca i innovació i iniciatives que contribueixen positivament des del turisme a la conservació del medi ambient, la preservació del paisatge, els valors naturals i la biodiversitat del nostre territori, o bé a iniciatives que redueixen l’impacte del turisme en el medi ambient. La modalitat Trajectòries de protecció i millora del medi ambient s’atorgarà en qualsevol àmbit temàtic d’actuació.

En aquesta edició, per primer cop, la segona quinzena d’abril es publicarà al web un extracte de cada una de les candidatures rebudes de la modalitat d’Iniciatives. L’objectiu és que, fins a meitat de maig, qualsevol persona interessada pugui votar per una de les candidatures presentades a través d’una aplicació específica. Finalitzat el termini, s’informarà al jurat expert de les candidatures més votades.

El Premi Medi Ambient 2015 de la Generalitat de Catalunya consisteix en un diploma acreditatiu i la dotació següent:

1) Projectes de recerca, desenvolupament i innovació: 10.000 euros.
2) Iniciatives de protecció i millora del medi ambient: 10.000 euros.
3) Trajectòries de protecció i millora del medi ambient: 8.000 euros.

L’acte de lliurament es farà el 4 de juny, vigília de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient 2015.