La natura està bruta. Cada dia, els voluntaris de SEO/Birdlife que realitzen el seguiment d’aus i tasques de conservació constaten la gran quantitat de deixalles que s’amunteguen als espais naturals. Són escombraries que no es netegen i que tenen un impacte sobre el medi del que no es té prou informació.

Per canviar aquesta realitat neix Libera, una iniciativa de SEO/Birdlife en la que col·labora Ecoembes. L’objectiu de la iniciativa és reduir les deixalles que queden als espais naturals per tal d’alliberar molta més vida en favor de la biodiversitat. Des de Libera plantegen un abordatge integral del problema dividit en tres eixos d’acció: coneixement, prevenció i participació.

El dia 17 de juny tindrà lloc la primera acció del nou projecte, “1m2 per la Natura”. Consistirà en una trobada ciutadana nacional que busca, des de la col·laboració, ajudar a netejar d’escombraries els espais naturals. Amb aquesta acció, a la que busquen sumar el màxim de forces, es vol que tots sortim al camp, a la muntanya, a la platja, al nostre bosc o riu més proper o a qualsevol zona verda que vulguem conservar i alliberar d’escombraries. Serà un dia per netejar, però sobretot per conscienciar.

Tota la informació a: Projecte Libera.