15 juliol, 2016

Des de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’està treballant per alinear-se amb les polítiques de referència en l’àmbit de l’economia circular i aprofitar les oportunitats que presenta el canvi de model per estimular actuacions d’innovació que aportin beneficis econòmics a les empreses, oportunitats per a la generació de nous negocis i la creació d’ocupació i una millora per al medi ambient.

Entre les línies d’actuació que enguany impulsa el Consell Comarcal trobem:

  • Xarxa d’entitats per impulsar l’economia circular, un  espai de col·laboració entre diferents agents interessats en compartir objectius, identificar oportunitats d’intervenció i dissenyar actuacions aprofitant les pròpies potencialitats  per utilitzar els recursos a l’abast i/o cercar de nous.
  • Mapa d’actors per afavorir l’economia circular, que faciliti l’accés a agents i recursos que puguin afavorir sinèrgies de col·laboració.
  • Qualificació de professionals-Treball en xarxa, per a professionals de serveis a empreses, amb la finalitat d’activar i compartir la detecció d’oportunitats.

En aquest context, el COAMB està col·laborant amb el Consell Comarcal en l’elaboració del mapa d’actors en favor de l’economia circular a la comarca. Després de fer una crida de professionals interessats a aparèixer en aquest mapa, quatre empreses vinculades al Col·legi formaran part del mapa.