10 maig, 2021

FIRHÀBITAT és la primera i única fira del territori centrada en la biologia de l’hàbitat, l’eficiència energètica, l’autoconsum i els habitatges sostenibles. Un certamen inèdit i exclusiu a Catalunya que vol generar consciència i deixar empremta sobre aquest model de construcció i edificació i, a la ve­gada, fomentar la col·laboració entre els professionals i empreses del sector.  Com? Oferint un espai de trobada i intercanvi entre expositors, empreses i visitants. Organitzada per l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà (ACEB), es desenvoluparà els dies 11, 12 i 13 de juny al municipi d’Avià (Berguedà).

FIRHÀBITAT portarà a Avià professionals de sector de la construcció, des d’arquitectes i aparelladors a promotores i constructores, així com empreses especialitzades en el sector de la bioconstrucció i proveïdors de materials. El certamen pretén difondre entre el públic general les possibilitats que ofereix la bioconstrucció, tant en obra nova com en reformes, així com els seus beneficis per a la salut; ser un punt de trobada i referència per a professionals del sector; ajudar a empreses i productors locals a difondre els seus productes i/o serveis; i convertir la comarca del Berguedà en un referent estatal en el món de la bioconstrucció, l’ecologia, la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

A més a més, la fira serà escenari de la trobada d’alumnes i exalumnes del Màster de Bioconstrucció que organitza l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB) amb el suport de l’Institut Alemany de Baubiologie (IBN). Durant tres dies, es realitzaran a Avià els seminaris d’especialització del màster, que inclouran els exàmens i la presentació de treballs reunint al Berguedà a desenes de professionals i tècnics especialistes en bioconstrucció.

Tota la informació aquí.