23 novembre, 2020

Del 21 al 29 de novembre se celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWP, European Week for Waste Prevention per les seves sigles en anglès). Durant aquesta setmana es volen fomentar les accions per reduir els residus així com donar a conèixer diferents estratègies i recursos a la població en la reducció dels nostres residus.

L’any passat des del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya ja ens vam unir a la iniciativa explicant-vos les mesures que vam realitzar en la prevenció de residus. Enguany volem seguir contribuint a la prevenció, aquestes són les noves accions que hem realitzat des del COAMB en prevenció de residus:

  • Hem eliminat la font d’aigua i els gots compostables d’un sol ús, per tant estalviem plàstics i elements d’un sol ús. A l’oficina, a les formacions i als actes oficials, demanarem ampolles d’aigües de vidre retornables segons les necessitats.
  • No imprimim les ordres del dia ni les actes de les reunions de junta per tal d’estalviar paper. Les actes les firmen la presidenta i la secretaria del COAMB de forma digital.
  • Per fer el trasllat a la nova seu, es van fer servir capses de cartó reutilitzades i també caixes de fruita per a fer el trasllat d’aquells objectes/llibres que ja no ens vam emportar a la nova seu i es van donar per a la seva reutilització.
  • Hem comprat una nova impressora reacondicionada de segona mà, evitant així la generació de residus.
  • No imprimim la documentació relativa a col·legiacions i adhesions, treballem amb tota aquesta documentació en format digital per estalviar paper.
  • Per la situació actual, tots els nostres cursos de l’Escola de Formació del COAMB  han passat a format en línia i per tant, hem reduït l’entrega de documentació i carpetes, que només es lliura en format digital.
  • A la nova seu, vam donar com a obsequi de benvinguda als nostres veïns i veïnes del COACB un got reutilitzable del COAMB per tal de promoure la reutilització i la prevenció de residus a l’edifici.

Si creus que podem realitzar més accions envia’ns la teva proposta a coamb@coamb.cat perquè el COAMB pugui seguir millorant en la prevenció de residus.

Per últim, recordem que aquest any el dia temàtic de la Setmana és sobre els residus invisibles. Aquest terme es refereix a la gran quantitat de residus generats durant el procés de fabricació dels productes. Són residus que normalment no veiem, per exemple per fabricar un telèfon intel·ligent de menys de 200 grams, es produeixen uns 86Kg de residu! Per aquest motiu és molt important allargar la vida útil dels productes per reduir la quantitat de residus associats a la seva producció.

Us animem a consultar i participar de les activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.