Durant els mesos de setembre a novembre de 2021, s’han a dut a terme quatre sessions de treball, obertes a tothom, on sota el títol “Repensem l’ACCA 2022 – 2025” s’han posat les bases d’un nou projecte que vol fer renéixer les sigles històriques de l’ACCA dotant-la d’un nou contingut.
En concret, el grup de treball proposa orientar l’ACCA cap a les funcions d’un Think Tank o laboratori d’idees. És a dir, d’una organització de naturalesa investigadora, que creï reflexions, debats i influeixi sobre les polítiques públiques en l’àmbit de la sostenibilitat.
Les bases estan posades, però cal una junta que es comprometi a treballar per fer realitat la idea abans de març 2022. T’hi apuntes?
Contacta’ns si hi estàs interessat/da o si vols més informació (accamb@gmail.com).
Història de l’ACCA
L’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) va ser fundada l’any 1996 per les primeres promocions de llicenciats i llicenciades en Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat de Girona (UdG) amb l’objectiu d’aglutinar i donar a conèixer la figura de l’ambientòleg i promoure la creació del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB).
Des de la constitució del COAMB el maig de 2004, l’ACCA i el COAMB han coexistit com entitats independents i han treballat de forma paral·lela i coordinada per l’enfortiment de les Ciències Ambientals i la professió, respectivament.
Davant les dificultats per trobar relleu per la junta de l’ACCA, i en virtut del conveni signat per les dues entitats, l’any 2019 l’ACCA es va integrar com a vocalia estudiantil del COAMB, una tasca que s’ha vist greument afectada per la irrupció de la pandèmia de la covid-19.