L’Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció de la convocatòria del Servei d’Ocupació de Catalunya per liderar el Pla d’Impuls de l’economia circular a la ciutat de Mataró.

El procés ha arrencat aquest any amb una primera fase de diagnosi analitzant el metabolisme de la ciutat i fent entrevistes a diferents agents. A partir d’aquesta informació s’han seleccionat tres sectors estratègics on començar a iniciar dinàmiques d’economia circular: sector tèxtil, sector públic i sector agroalimentari.

Actualment, el projecte es troba en la segona fase on s’estan fent sessions de treball per detectar sinergies i oportunitats de possibles projectes de cada sector. D’entre els que s’identifiquin, l’any 2019 es farà el tret de sortida a 3 d’aquests projectes.

Una de les peculiaritats del projecte que fa que sigui de caire experimental i innovador és la implicació de diferents agents en el seu desenvolupament: docència i investigació, empresa, administració pública i ciutadania. En el sí d’aquests àmbits hi figuren diversos ambientòlegs, que formen part de la comissió de seguiment del projecte.

Podeu ampliar informació del projecte aquí i consultar quatre exemples concrets d’economia circular a Mataró aquí.