8 juny, 2015

En el context del Dia Internacional del Medi Ambient, el Departament de Territori i Sostenibilitat va lliurar els Premis Medi Ambient 2015 que aquest any estaven dedicats al turisme sostenible. El projecte “L’índex ISOST: una eina per a l’estudi de la sostenibilitat turística a escala municipal”, que permet mesurar la sostenibilitat de les destinacions, de l’ambientòloga col·legiada Anna Torres, va ser guardonat en la categoria de recerca.

El projecte “L’índex ISOST: una eina per a l’estudi de la sostenibilitat turística a escala municipal”, va ser guardonat per la seva aportació a resoldre un dels problemes de la sostenibilitat en el turisme: com mesurar-la. Mitjançant 12 indicadors simples agrupats en 3 subíndex es defineixen els llindars de sostenibilitat que permeten fer comparacions de destinacions i, aplicat periòdicament, facilita la comparació entre situacions temporals diferents d’una mateixa destinació.

En la modalitat de Trajectòries de persones o institucions dedicades a la conservació i millora del medi ambient, el jurat ha premiat l’Associació Hàbitats. I en la categoria d’Iniciatives singulars, el jurat ha donat com a guanyadores dues iniciatives, una de restauració ecològica i l’altra d’ecoturisme: La Fundació Catalunya La Pedrera, per la iniciativa “Mon Natura Delta i la restauració de llacunes costaneres del Delta de l’Ebre” i l’Associació Marques de Pastor, per la iniciativa “El cinquè llac, senderisme responsable al Pirineu de Lleida”.