L’Estat de Nova York ha patit diversos episodis extrems a causa del canvi climàtic. Al juny d’aquest any, va aprovar la “Llei de protecció del clima i el lideratge climàtic de l’Estat de Nova York”, que tracta de mitigar els efectes que comporta la crisi climàtica sobre el benestar econòmic, la salut pública, els recursos naturals i el medi ambient, i que pot considerar-se una de les més ambicioses dutes a terme a nivell mundial.

La llei va ser aprovada el passat 20 de juny i comença recordant els efectes adversos del canvi climàtic sobre els ciutadans i sobre els ecosistemes dels quals depenen. Davant d’aquesta situació, el text assumeix que:

“La gravetat del canvi climàtic actual i l’amenaça de canvis addicionals i més severs es veuran afectades per les accions dutes a terme per Nova York i altres jurisdiccions per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.”

El text parteix dels informes i alertes de la comunitat científica del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) i de l’US Global Change Research Program (USGCRP), que insten els països industrialitzats a reduir les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle en almenys un 80% per sota dels nivells de 1990 per al 2050, per tal d’estabilitzar les concentracions equivalents de diòxid de carboni en 450 parts per milió, el nivell requerit per a mantenir-se dins de l’objectiu de 2 ° C acordat l’Acord de París (COP21).

Pots llegir l’article íntegre original i tots els detalls sobre la nova llei de Nova York al bloc de Terraqui. Despatx de dret ambiental.