6 juny, 2016

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va qualificar aquest diumenge el Pla Hidrològic de l’Ebre de “dolent per als cabals ecològics” i  “dolent per al delta de l’Ebre, per als regadius i per a l’economia catalana”. “Bàsicament”, va afirmar, “perquè no aposta per la seva modernització”. Ho va dir durant  la manifestació convocada a Barcelona contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, aprovat a principis d’any, i en defensa del riu i els seus cabals.
El conseller va explicar que “el Govern l’està defensant a través d’un contenciós administratiu amb la justícia de l’Estat espanyol i, sobretot a nivel de la Unió Europea”. “Estem molt convençuts que allò que defensa aquesta multitud que ocupa els carrers és exactament el mateix que diu la Directiva Marc de l’aigua, que hi ha una prelació d’usos i que els usos han de ser compatibles”.
Rull va recordar que precisament el 5 de juny se celebrava el  Dia Mundial del Medi Ambient, “un bon moment per poder tornar a sortir als carrers” per explicar que “volem decidir en molts aspectes, també amb els nostres rius, els nostres cabals ecològics”.