Els dies 3 i 4 de novembre del 2016 se celebrarà a Sabadell el 1r Congrés Català de Pobresa Energètica (CCPE), cita del sector professional de la lluita contra la vulnerabilitat energètica per a un total de 350 professionals.

El congrés comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els REPTES, DILEMES, TAULES RODONES, ZONA EXPOSITIVA que es presenten al voltant de la problemàtica de la lluita contra la pobresa energètica. Oferirà, amb més de 90 ponents, taules rodones, solucions i tallers demostratius a problemes tècnics així com aspectes més de caire ètic/jurídic i/o reivindicatiu.

Pobresa energètica

A Catalunya, la pobresa energètica ha crescut en els darrers anys: el 10,9% de llars declaren que no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada (una xifra que s’ha duplicat respecte l’any 2008).

La pobresa energètica ha crescut com a conseqüència de l’increment de la pobresa econòmica: un 20,9% de les llars es troben en situació de pobresa, un 26% en risc d’exclusió social (IDESCAT, 2014) i un 12,9% arriba amb molta dificultat a fi de mes.

També cal tenir en compte com a factor accelerant d’aquest procés l’elevat preu de l’energia i les deficiències energètiques que presenta el parc d’habitatges. Un 50% dels habitatges a l’estat han estat construïts sense criteris d’eficiència energètica (INE, 2014) i un 17,1% presenten humitats, goteres o altres problemes d’aïllament (Unió Europea, 2014).

La pobresa energètica genera impactes a nivell mediambiental, sobre la salut i la qualitat de vida.

Més informació