13 desembre, 2016

Ja està en funcionament la primera Nevera Solidària de Catalunya a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu. La iniciativa, que s’ha presentat aquest matí, està promoguda per diverses entitats de la ciutat i vol ser una eina més en la lluita contra el malbaratament alimentari i un exemple pràctic d’aprofitament i de solidaritat.

La Nevera Solidaria de L’Harmonia s’emmarca dins la xarxa de Neveres Solidàries que va començar a Galdakao (Biscaia) el 2015 a iniciativa de GBGE (l’Associació Humanitària de Voluntaris de Galdakao) i s’ha anat estenent per tota la península. Actualment, funcionen satisfactòriament més de 10 neveres solidàries, seguint uns mateixos criteris de funcionament per dipositar i retirar els aliments.

A Barcelona, el projecte ha estat impulsat per la Fundació Rezero, la Fundació Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i compta amb el vist-i-plau de tècnics de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària i amb la implicació entusiasta de L’Harmonia i el col·lectiu STAP Social, que acollirà i tindrà cura del manteniment de la nevera.