16 febrer, 2015

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va confirmar la darrera setmana que el Govern estudia aplicar nous gravàmens a la mobilitat privada per finançar el transport públic. Aquestes mesures estarien incloses en les futures lleis de finançament del transport públic i d’adaptació i mitigació del canvi climàtic.

Vila va assegurar que l’executiu català inclourà les noves mesures en les futures lleis de finançament de transport públic i d’adaptació i mitigació del canvi climàtic. Segons el conseller, el Govern intentarà aprovar ambdues lleis durant aquesta legislatura, ja que compten amb consens polític al Parlament.

El conseller va parlar d’un gravamen per als vehicles privats que contaminin que permetria invertir en el transport col·lectiu. Aquesta aposta per la mobilitat sostenible, va apuntar el responsable governamental, posaria Catalunya en el camí dels països europeus més avançats.

En la nova llei de finançament del transport públic, impulsada per ICV-EUiA al Parlament i a la qual s’han sumat la resta de grups, es preveu que els vehicles privats compensin per la congestió que provoquen. El president de la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, Salvador Milà. també va explicar que aquestes càrregues impositives s’aplicarien sempre que l’usuari compti amb una alternativa de transport públic.