La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) porta més de 20 anys impartint els estudis en Ciències Ambientals. Tot i així, segueix sense haver-hi un departament de Ciències Ambientals.

El fet de no tenir departament actualment genera, entre altres qüestions, la dificultat d’adaptació a la demanda de nous temes formatius atès que actualment amb prou feines hi ha professors ambientòlegs al Grau, així com la conseqüent incertesa en la qualitat de la docència futura i la gran dificultat d’accés d’ambientòlegs a la carrera de professor universitari. De fet, actualment la docència es troba repartida i diluïda entre 15 departaments implicats, cadascun especialista de la seva pròpia àrea, sense que hi hagi un de referència que pugui coordinar i orientar la selecció del professorat adequat per a cada assignatura del Grau de Ciències Ambientals.

Per donar-hi solució, al juliol de 2012 la Junta Permanent de la Facultat de Ciències va decidir constituir una Comissió de Ciències Ambientals amb l’objectiu d’estudiar la revisió del Grau de Ciències Ambientals i aprofitar al mateix temps per avaluar la possible creació del departament de Ciències Ambientals. Un any després es va crear una nova comissió amb l’objectiu únic d’impulsar la creació del departament de Ciències Ambientals.

En aquest enllaç pots consultar els arguments que exposa la comissió per a la creació del departament de Ciències Ambientals. Dóna el teu suport!