20 desembre, 2016

El passat 1 de desembre es va celebrar una jornada per presentar la Guia metodològica d’investigació de sòls en la que hi van intervenir Josep Anton Domènec, cap del Departament de Gestió i Sòls Contaminats de l’Agència de Residus de Catalunya; Emili Orejudo, cap de la Unitat de Recuperació i Millora d’Aqüífers de l’Agència Catalana de l’Aigua; i Lluís Fructuoso, en representació de COLGEOCAT.

Josep Anton Domènec va explicar les problemàtiques i el marc normatiu que han determinat l’elaboració d’aquesta guia, fent referència també als tipus d’informes existents envers la qualitat del subsòl.

Lluís Fructuoso va explicar la funció de les entitats de control, a qui els hi correspon l’avaluació del subsòl en les investigacions preliminars, detallades en el seguiment i el control de la descontaminació i en la certificació de la descontaminació.

Per concloure la jornada, Emili Orejudo va fer referència als requisits mínims dels informes d’investigació preliminar de la qualitat del subsòl recollits en el document de la comissió tècnica de medi ambient del COLGEOCAT.

Per la seva banda, el COAMB va col·laborar en la revisió de la guia. Més informació