11 octubre, 2022

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire Soler, ha presentat la 080 Reborn, la primera desfilada de moda amb roba 100% de segona mà que formarà part de la setmana 080 Barcelona Fashion. Aquesta iniciativa neix del Pacte per la Moda Circular, promogut per la Generalitat, que compromet tots els agents de la cadena del tèxtil a adoptar canvis i mesures sostenibles.

Es tracta d’una desfilada de moda creada amb roba 100% recuperada de plantes de classificació de residus tèxtils i de  botigues de segona mà. L’Agència de Residus de Catalunya, el Consorci de Moda de Catalunya i Girbau LAB impulsen conjuntament aquesta desfilada de moda de segona mà amb estilismes creats per Fermin+Gilles, nodrint-se de nombroses botigues col·laboradores d’aquest fashion show. La Desfilada de Moda 808 Reborn vol donar visibilitat i posar en valor el mercat de roba de segona mà per tal de potenciar la reutilització del tèxtil a nivell global i social.

Aquesta iniciativa, que s’enmarca dins el compromís de la 080 Barcelona Fashion amb la sostenibilitat, estarà molt present amb les marques. Aquestes presentaran propostes sostenibles, tant dins com fora de les desfilades amb activitats paral·leles. Només a Catalunya, cada persona genera en un any uns 22kg de residus tèxtils. D’aquests, només 2,3 kg, l’11%, es recullen selectivament. A la majoria de les llars d’Espanya i Catalunya, els tèxtils es llencen encara dins la fracció rebuig, el que es trasllada en una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn.

Podeu llegir aquí una versió més extensa d’aquesta proposta.