Comença el procés participatiu per elaborar el Pla estratègic sobre educació i voluntariat ambiental als Parcs naturals, que establirà per un període de quatre anys (2018-2021) un seguit d’accions clau amb visió conjunta de tots els parcs per millorar i enfortir dos dels aspectes clau de la gestió d’un parc natural.
L’àmbit territorial d’aquesta diagnosi i del Pla es correspon amb un total de 14 parcs naturals i altres espais naturals de protecció especial que gestiona el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Són, concretament, els següents: Aiguamolls de l’Empordà, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Alt Pirineu, Cadí-Moixeró, Cap de Creus, Capçaleres del Ter i del Freser, Delta de l’Ebre, els Ports, l’Albera, Mas de Melons i Secans de Lleida, Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Poblet, Serra de Montsant i Zona Volcànica de la Garrotxa.
S’inicia ara la fase de participació pública, que s’articula mitjançant dos elements: un formulari de propostes en línia, perquè qualsevol persona interessada pugui fer arribar aportacions en relació amb els continguts de la proposta i quatre tallers territorials.