L’Institut Comte de Rius de Tarragona, Rezero  –Fundació Prevenció Residus i Consum–, i la Fundació Real Dreams han accedit a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. D’aquesta manera, tres dels 18 finalistes de tota Europa corresponen a projectes catalans, que s’han classificat en tres categories diferents:

En la categoria d’Institucions Escolars: Institut Comte de Rius de Tarragona, amb un set d’activitats per a alumnes de secundària centrades en repensar i redissenyar aparells ortopèdics i mèdics reutilitzant materials, com pantalles de llum, plaques amb llum i música, o cadires de rodes amb llums de bicicletes reutilitzats, per ajudar persones grans o amb necessitats específiques.

En la categoria d’Associacions: Rezero, Fundació Prevenció Residus i Consum, per la campanya “Jo soc Coco” de foment del consum conscient entre la ciutadania. Ha comptat amb la participació de diferents unitats familiars –famílies amb fills, parelles sense fills, pisos d’estudiants, jubilats, etc.– i un mateix repte: cinc famílies que han estat 30 dies intentant no generar residus, amb l’aplicació de bones pràctiques en el seu dia a dia i l’ús de mitjans audiovisuals per a la difusió dels resultats obtinguts.

En la categoria d’Empresa: Fundació Real Dreams pel circuit amb visió d’economia circular i social per reutilitzar ordinadors d’empreses tecnològiques reparats per a ONG. El procés se centra en recollir els aparells, revisar i/o reparar-los i etiquetar-los individualment per tenir una traçabilitat via Codi QR, i finalment distribuir-los a entitats sense ànim de lucre que ajuden persones amb dificultats econòmiques i socials, o amb risc d’exclusió social. El procés permet, a més, fer pràctiques a estudiants d’informàtica de la UPC. El Projecte s’ha coordinat entre FRD,  eReuse, CTecno –entitat que aglutina a les empreses tecnològiques de Catalunya–, i el Banc de Recursos no alimentaris La Nau. En total, més de 20 entitats del sector aglutinades per treballar en una mateixa direcció amb la plataforma de eReuse.

Consulta tota la informació al web de l’Agència de Residus de Catalunya