El canvi climàtic i les seves conseqüències són un motiu constant de preocupació i d’advertències per part dels experts, que criden la societat a actuar abans no sigui massa tard. Vivim els anys més càlids des que hi ha registres de temperatura. Els efectes del canvi climàtic es faran sentir de manera gradual però creixent, amb prediccions de manca d’aigua, condicions difícils per a la producció d’aliments i un augment en els índexs de mortalitat a causa d’inundacions, tempestes, sequeres i onades de calor.

Aquesta amenaça pot passar desapercebuda ara, però, què succeiria si poguéssim veure i sentir en primera persona aquests efectes devastadors? Això és el que proposa The Zone of Hope (TZOH), una espectacular experiència de realitat virtual pionera a Europa.

A The Zone of Hope els visitants poden veure i sentir físicament els efectes del canvi climàtic a través d’un viatge en el temps. En aquest viatge el públic pot experimentar fred, calor o vent, passejar per l’interior d’una glacera i quedar astorat en veure i viure amb gran realisme gràcies a la tecnologia 3D una inundació a Barcelona o la desertificació a un embassament de Catalunya. El missatge és clar: cal reaccionar immediatament i, per fer-ho, cal aconseguir que l’impacte que pot tenir el canvi climàtic i la necessitat d’actuar urgentment calin entre la ciutadania, cadascú en el seu àmbit i conjuntament com a societat, per preservar el planeta.

Les entrades es poden reservar aquí.