7 abril, 2015

Ja estan disponibles a Street View 21 rutes de senderisme pels parcs de Catalunya. Es basen en 200.000 fotografies i cobreixen uns 150km. Amb la publicació d’aquests camins virtuals, es vol posar en valor el patrimoni natural i paisatgístic dels espais protegits de Catalunya.

Les 21 rutes dels Parcs de Catalunya disponibles en format Street View són: Parc Nacional d’Aigüestortes i Alt Pirineu (Estany de la Gola i els tres Estanys; Estany de Sant Maurici i Camí del Llong Redó i Portarró); Parc Nacional del Cadí-Moixeró i Pedraforca (Prat de Cadí; Trencapinyes; Els Empedrats; Mollera – Mirador de la Vinyeta; Massís del Pedraforca i Ruta de les Plantes Medicinals); Cap de Creus, Montgrí, Illes Medes i l’Albera (Castell de Requesens, Castell de Montgrí; La Vall de Santa Creu – el Port de la Selva; L’Estartit – Cala Montgó i Pau – la Creu Blanca); Delta de l’Ebre i els Ports (Mas de Barró; Roca Llisa; Racó d’en Marc; Bassa de les Olles; Riumar – el Garxal i Ruta del Roure Reboll i la Teixeda) i Serra de Monsant, Congost de Fraguerau (Sant Antoni – Sant Bartomeu).

Aquests camins i les imatges que ofereixen aquests entorns privilegiats han estat gravats amb la més alta tecnologia òptica topogràfica (Trekker) de Google.

Catalunya ha estat la primera Administració pública d’Europa a signar aquest acord amb Google. En aquest sentit, l’abril de 2014 es van publicar a Google Maps imatges panoràmiques de 16 dels principals monuments catalans i, posteriorment, l’agost passat es van publicar 40 racons inèdits més de la costa catalana.