4 novembre, 2022

Els propers dies 22 i 29 de novembre i 13 de desembre, a les 18.30h., tindran lloc visites guiades a l’exposició Nusos i Cruïlles. Disposem de 10 places per a membres per a cadascuna de les visites, que són gratuïtes.

Aquesta exposició és resultat del concurs d’idees del 2019 en el qual el COAMB, juntament amb els Col·legis d’Arquitectes i d’Enginyers, hi vam participar.

L’exposició mostra una ciutat imaginada en la qual vies, autopistes i carreteres s’han transformat en espais públics accessibles, sostenibles i integrats tant en la ciutat com en la natura. En aquesta metròpolis de futur existeix, per exemple, una Gran Via metropolitana que connecta tot el litoral amb els espais de més centralitat i els rius Besòs i Llobregat i ofereix nous accessos a les platges metropolitanes a peu, en bicicleta i en transport públic. A més, també recupera el caràcter vertebrador d’algunes vies patrimonials, com l’avinguda Reial, que des del carrer Paral·lel de Barcelona s’allarga fins a l’N-340 a les muntanyes d’Ordal.

Sota el lema “grans carrers per a distàncies curtes” la mostra imagina el paisatge futur d’aquests carrers majors de la metròpolis. Un paisatge d’una ciutat accessible, saludable, segura i sostenible; un espai públic que aporta proximitat per a les persones i més continuïtat urbana i que facilita una mobilitat més sostenible.

L’exposició, oberta al públic fins al pròxim 10 de gener del 2023, mostra aquests conceptes a través de la representació gràfica i escrita. En un cantó, un mural de més de 25 metres dibuixa la xarxa d’avingudes metropolitanes i mostra com els nusos viaris es poden convertir en cruïlles, places, parcs i estacions intermodals. Davant per davant, un mural de textos sintetitza i destaca els missatges més rellevants. A més, els visitants es podran endur el catàleg gratuït de l’exposició, que recull un total de vuit articles que expliquen els conceptes principals per entendre la metròpolis d’avingudes.

Si vols assistir a alguna de les visites, pots inscriure’t aquí: