El passat dimecres, 25 de maig, va tenir lloc el lliurament de guardons de la tercera edició del Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental, a la qual vam assistir com a col·laboradors de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

L’empresa Vytrus Biotech ha estat guardonada amb el 1r Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental,  amb una dotació de 10.000 euros.

El jurat ha atorgat el primer premi a Vytrus Biotech per ser: “un projecte disruptiu, sostenible, amb viabilitat econòmica i tècnica, i aplicable a molts sectors consolidats, com la cosmètica i la salut. També per ser una mostra que la ciència, la innovació i la tecnologia, juntes, són una resposta als grans reptes de la societat i una solució per al futur del planeta.”.

En concret, Vytrus Biotech ha desenvolupat una plataforma tecnològica que permet cultivar les cèl·lules mare vegetals i aplicar determinats tractaments per obtenir ingredients actius d’alt valor afegit. Actualment, desenvolupen, produeixen i comercialitzen aquests actius en el sector de la dermocosmètica i la salut.

Per la seva banda, el 2n Premi ha recaigut en el projecte de Fitplanet, que rebrà una dotació de 5.000 euros.

En aquest cas, el jurat l’ha valorat per ser: “un projecte liderat per un equip jove, que genera un producte d’alt valor afegit a partir de residus plàstics, amb un clar objectiu d’ajudar a conservar els ecosistemes marins i sensibilitzar a la societat en cuidar del planeta, tot col·laborant amb entitats socials i ambientals”.

Vytrus Biotech i Fitplanet van quedar finalistes juntament amb Plazy i Orpheus. Més informació aquí.