El Govern de Catalunya organitza el 1er Congrés Catalunya Circular com a reflex de l’aposta clara per l’acceleració del nostre país cap a una economia circular i regenerativa, i com a punt de trobada dels actors més influents per avançar en aquesta direcció.
Els casos d’èxit que es presentaran i visitaran posaran de manifest com l’economia circular i la innovació suposen un avantatge competitiu per a empreses, institucions i per al país en el seu conjunt. També, l’intercanvi i la interconnexió seran les bases per crear aliances i cohesionar una estratègia única de país per assolir una Catalunya circular.
Lloc:
Organitza: Generalitat de Catalunya
Categoría de l’esdeveniment: Congrés
Els propers dies 29, 30 i 31 de Març se celebrarà el 3er. Congrés Internacional de Paisatge Urbà al CAIXAFORUM de Barcelona. Es tracta d’una oportunitat de conèixer i debatre la Gestió de l’ús urbà.
Lloc: Caixaforum Barcelona
Organitza: ICOUL
Categoría de l’esdeveniment: Congrés
L’aigua és un recurs crític per la vida i per a l’alimentació humana. Tanmateix, aquest recurs esdevé cada vegada més escás. A més d’una demanda creixent, el canvi climàtic aporta importants incerteses amb unes previsions de major escassedat i major irregularitat.
Actualment a Catalunya encara es rega per gravetat el 49 % de l’àrea regable. Avui, amb el suport dels Fons Next Generation EU s’està emprenent el procés de modernització d’aquests regadius. Una tasca amb beneficis mediambientals, contra el canvi climàtic i de sosteniment dels recursos naturals.
En aquest context, l’Agro-debat desitja presentar els diferents sistemes per regar eficientment i com, amb l’ajuda de les tecnologies digitals, es pot avançar cap a l’agricultura de precisió
Lloc: Sala 4.3 del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32 - 08006 - Barcelona)
Organitza: Col·legi d'Economistes de Catalunya
Categoría de l’esdeveniment: Debat
L’iFest és una iniciativa adreçada als i les estudiants d’entre 15 i 30 anys que té com a propòsit fomentar la innovació i l’esperit emprenedor entre els i les joves del nostre país i fer aflorar el seu talent alhora que donen solució als constants reptes que planteja la nostra societat.
Des del DACC proposen un dels reptes de l’edició d’enguany, “Com podem prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentaris?”, amb la voluntat que els i les joves que hi participin puguin aportar idees i solucions innovadores i disruptives que donin resposta al repte de prevenir i reduir el malbaratament alimentari, promoure l’aprofitament dels aliments i fomentar la sostenibilitat del sector alimentari.
Lloc:
Organitza: Generalitat de Catalunya
Categoría de l’esdeveniment: Taller
Xerrada on-line amb Helena Perxacs Motgé.
Lloc: on-line
Organitza: Associació de Geògrafs professionals de Catalunya
Categoría de l’esdeveniment: Conferència
Aquest any l’edició centra l’estudi als vincles entre els drets humans i el medi ambient. El programa s’estructura en dos mòduls temàtics que es poden cursar individualment o conjuntament.
Persones experts de diferents àmbits exposaran els elements clau per aprofundir en les temàtiques de les sessions de cada mòdul.
Aquesta edició durarà del 17 al 27 dabril.
Lloc: C/ Avinyó 44, 2º
Organitza: Institut Drets Humans de Catalunya
Categoría de l’esdeveniment: Curs
L’edició wasteinprogress 2023 planteja com a eix temàtic principal la implantació dels nous models de recollida amb identificació. Posarà el focus en els reptes que han d’afrontar els municipis a curt termini per desplegar aquests nous sistemes de recollida, en què es posa el generador al centre.
Lloc: Fira de Girona, Passeig de la devesa 34
Organitza: Fira de Girona
Categoría de l’esdeveniment: Congrés
Les persones vinculades a les entitats sense ànim de lucre s’enfronten en el seu dia a dia a reptes ben diversos. Alguns dels més freqüents tenen a veure amb la participació: millorar l’assistència a les assemblees, potenciar el compromís i implicació de la base social, reforçar la bona acollida de les noves persones a l’entitat, etc.
Aquest programa de formació pretén oferir eines per abordar aquests reptes, proporcionant habilitats per diagnosticar quin és el nivell i quins són els principals reptes de participació de l’entitat i recursos per dissenyar un pla de millora.
Lloc: on-line
Organitza: Generalitat de Catalunya
Categoría de l’esdeveniment: Curs
El paisatge és una excel·lent forma d’encarar la complexitat de la gestió i l’ordenació del territori, apostant per noves formes d’implicació i de governança. La mirada global, transversal i integradora inherent al paisatge permet adquirir un coneixement profund del territori i analitzar-lo i tractar-lo a una escala humana que va més enllà de les divisions administratives. El diàleg que mantenen les societats contemporànies amb els seus paisatges quotidians precisa d’aquest intercanvi interdisciplinari permanent, així com de noves formes de cooperació i concertació entre el govern i la societat civil. Conscients d’aquesta nova realitat, el seminari, organitzat conjuntament per l’Observatori del Paisatge i el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, pretén explorar noves metodologies, eines i instruments que situïn el paisatge com a un element central de l’ordenació del territori.
Lloc: Sala d'actes del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya. Av. de Josep Tarradellas, 2, 6. Barcelona
Organitza: Observatori del Paisatge de Catalunya i Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya
Categoría de l’esdeveniment: Seminari
El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) organitza una nova Missió d’Estudi a un ecosistema rellevant pel que fa a la innovació i al seu model energètic. Aquest cop el país escollit és Suïssa, un referent pel que fa al desenvolupament d’un nou model energètic distribuït i descarbonitzat i un dels països referents a escala mundial en matèria d’innovació, segons els principals rànquings especialitzats.
Aquesta missió d’estudi, que tindrà lloc del 22 al 26 de maig, s’organitza amb el suport de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ambaixada de Suïssa per a Espanya i Andorra, el Consolat suís a Barcelona, i amb la col·laboració de l’Agència Catalana per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ).
La missió d’estudi s’emmarca en la col·laboració establerta entre el CEEC, l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ambaixada de Suïssa per a Espanya i Andorra i el seu Consolat a Barcelona, per tal de promoure la innovació i la interacció entre organitzacions i professionals del sector de l’energia d’ambdós països, que es va iniciar amb la celebració de la IV Trobada sobre Innovació que va tenir lloc el passat 16 de novembre de 2022 sota el títol “La transició energètica a Catalunya i Suïssa. Models, millors pràctiques i idees per a una cooperació”.
Lloc: Suïssa
Organitza: Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC)
Categoría de l’esdeveniment: Conferència