9 febrer, 2024

Al Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya donem suport a les manifestacions dutes a terme pels agricultors i agricultores aquests passats dies a Catalunya. Reconeixem i valorem la importància vital de l’agricultura en la sostenibilitat ambiental i en la consecució dels objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible

Defensem i recolzem als agricultors en la seva tasca crucial per a promoure la sobirania alimentària i la sostenibilitat ambiental. La seva feina no sols garanteix la seguretat alimentària, sinó que també promou la biodiversitat i la conservació del medi ambient. És crucial reconèixer i donar suport als desafiaments que enfronten en la seva tasca diària, incloent-hi la pressió econòmica, la competència deslleial i els desafiaments ambientals. Creiem fermament que és necessari garantir condicions justes i equitatives per als agricultors, promovent pràctiques agrícoles sostenibles que respectin el medi ambient i protegeixin els recursos naturals.

Reconeixem i valorem el paper vital de la pagesia en la construcció d’un futur més sostenible i resilient per a totes. Juntes, podem treballar cap a un sistema alimentari més just, equitatiu i sostenible, on els agricultors siguin reconeguts i valorats per la seva contribució a la salut de les nostres comunitats i el benestar del planeta.

 

(imatge de la porta de l’Agència EFE)