8 febrer, 2024

Recentment, més de 200 municipis de Catalunya, incloent-hi Barcelona, han declarat l’estat d’emergència a causa de la sequera. Reconeixent la delicadesa d’aquest tema, en el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) la nostra prioritat és abordar els desafiaments ambientals de manera informada i responsable. Per això, estem treballant en la formulació d’un posicionament oficial sobre aquest tema.

Estem seguint de molt aprop la situació i estem parlant amb Enginyeria Sense Fronteres i la plataforma Aigua És Vida; i també amb la Taula de sequera del Govern Alternatiu i el Consell per l’Ús Sostenible de l’Aigua.

El nostre objectiu és comprendre millor la complexitat de la situació i avaluar adequadament les possibles implicacions ambientals, socials i econòmiques. Ens comprometem a proporcionar orientació i lideratge en temes ambientals crucials, i continuarem treballant diligentment per a desenvolupar una opinió fonamentada que reflecteixi els nostres valors i principis com a col·legi professional dedicat a la protecció i conservació del medi ambient.

Si desitges participar en els debats sobre la sequera, et convidem a escriure’ns a administracio@coamb.cat, indicant en l’assumpte “SEQUERA”.