Píndola Autoestudi: Salut planetària

28 juny, 2023

Píndola Autoestudi: Salut planetària

La salut planetària es defineix com l’assoliment del nivell més alt de salut, benestar i equitat a nivell global dins dels límits dels sistemes naturals de la Terra 1. El concepte de Salut Planetària sorgeix en el context de la crisi ambiental i climàtica global que defineix l’Antropocè.

L’objectiu general d’aquesta píndola de 2 hores és comprendre els canvis que comporta l’Antropocè als sistemes naturals i analitzar els principals reptes que aquests canvis plantegen per a la salut. També es presentaran les principals estratègies de governança per al desenvolupament i implementació de respostes per assolir la Salut Planetària.

Amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya.

Per a més informació consulta AQUÍ!

Preus:

– Membres del COAMB en atur o precol·legiats:    20€

– Membres del COAMB (col·legiats o adherits):    30€

– Entitats col·laboradores:    45€

– Preu general:   50€

 

INSCRIU-TE!

 

1 Whitmee S, Haines A, Beyrer C, Boltz F, Capon AG, de Souza Dias BF, et al. Safeguarding human health in the Anthropocene epoch: report of The rockefeller foundation–lancet  commission on planetary health. Lancet. (2015) 386:1973–2028. doi: 10.1016/S0140-6736(15)60901-1

Data d’inici: Dilluns, 18 setembre 2023
Horari: Autoestudi
Lloc: ONLINE

Professors:

Josep M. Antó és professor sènior d’investigació a ISGlobal, catedràtic de Medicina a la Universitat Pompeu Fabra a Espanya i copresident del Lancet Countdown a Europa. És metge respiratori i epidemiòleg la recerca del qual s’ha centrat en l’epidemiologia de l’asma i la MPOC amb especial interès en els determinants ambientals i la prevenció d’aquestes malalties. Entre altres càrrecs destacats, ha estat director fundador del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) (2005-2016) i director científic fundador d’ISGlobal (2016-2019). En els últims anys, s’ha dedicat cada vegada més a adaptar les estratègies de salut ambiental a la lluita contra el canvi climàtic i a promoure el concepte de salut planetària a nivell local i internacional.

Cristina O’Callaghan Gordo és professora agregada a la UOC, a on co-dirigeix el màster en salut planetària, i investigadora associada a ISGlobal. És llicenciada en Biologia (2005, UB), màster en Epidemiologia (LSHTM, 2011) i doctora en medicina (2011, UB). El 2017 va obtenir una beca PERIS (Generalitat de Catalunya) i va obtenir una plaça de Professora Assistent de Recerca a ISGlobal. Des de 2017 compagina la seva activitat investigadora amb la docència i des de febrer de 2020 és professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), a on ha posat en marxa i codirigeix el Màster interuniversitari a Salut Planetària de la UOC-UPF-ISGlobal. La seva activitat de recerca està orientada a estudiar una àmplia gamma d’exposicions ambientals en associació amb malalties no transmissibles tant a països d’ingressos alts com a països d’ingressos mitjans i baixos sota una perspectiva de Salut Planetària. Actualment, les principals àrees de recerca són: l’estrès per calor i malalties renals, les indústries extractives i salut indígena i  la urbanització i malalties no transmissibles.

Lela Mélon es ex becaria de investigación Marie Curie en la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona y galardonada como Líder Emergente en Sostenibilidad en 2021 por la World Sustainability Foundation, posee formación en derecho y economía. Fue Directora Ejecutiva del Marco Institucional para el Bienestar Planetario en la Universidad Pompeu Fabra y es directora académica y profesora del programa de posgrado en Gestión de la Transición hacia la Sostenibilidad y Emergencia Climática en ESCI-UPF. Se especializa en derecho de la Unión Europea, con un enfoque principal en la conducta empresarial y la sostenibilidad, sobre lo cual publicó el libro “Shareholder Primacy and Global Business” (Routledge 2018). Actualmente, investiga la coherencia de políticas para la sostenibilidad a nivel de la Unión Europea, centrándose en políticas de derecho empresarial corporativo y los desafíos de las barreras políticas y legislativas en el marco legal empresarial de la Unión Europea existente para la conducta empresarial sostenible y los resultados sostenibles. Es profesora en el Máster en Salud Planetaria (realizado conjuntamente por la UPF, UOC y el IS Global) en el curso de Gobernanza Global y Multinivel en Salud Planetaria entre otros


Detalls:

Codi: 2322
Places disponibles: 80
Inscriu-t'hi

Fitxer Adjunt
Veure tots el cursos