Reunions institucionals Junta
Col·laboracions permanents
El COAMB manté relacions institucionals amb diverses entitats i organitzacions. Des de la seva creació, el Col·legi ha treballat de forma continuada per establir convenis amb diferents organitzacions, generant acords, reforçant vincles i creant-ne de nous.
El COAMB manté relacions permanents amb:
-
El Col·legi de Geògrafs de Catalunya té com a objectius vetllar pel prestigi de la professió; oferir serveis que en facilitin l’exercici; difondre i consolidar el paper de la geografia en la societat; i representar institucionalment el col·lectiu de geògrafs quan sigui necessari, entre d’altres.
-
El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya té entre els seus objectius assessorar l’Administració, els particulars i els col·legiats emetent informes o resolent consultes; impulsar el desenvolupament d’activitats científiques, tècniques, econòmiques, socials i culturals relacionades amb la professió i fomentar el desenvolupament de la recerca i del progrés tecnològic en benefici del desenvolupament industrial.
-
L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya va constituir-se l’any 2011 amb l’objectiu de reforçar la presència social dels col·legis professionals de Catalunya, divulgar les seves funcions d’interès general, impulsar projectes comuns, actuar com a interlocutor amb les administracions i estudiar qüestions que afecten el col·lectiu transversalment. El COAMB forma part de la Taula Lletrada i de la Taula Tècnica.
-
Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
-
El SOC dóna servei a persones, empreses i territoris en els àmbits que afecten al treball i al desenvolupament local i té per objectiu promoure el treball de qualitat, en condicions d’igualtat, per contribuir a la cohesió social i al desenvolupament competitiu de l’empresa catalana.
-
Hàbitat Urbà és l’àrea municipal que treballa en la definició i consecució d’un model d’Hàbitat Urbà per a la ciutat de Barcelona que avanci en la sostenibilitat a escala local i global. L’àrea inclou i interrelaciona els àmbits propis del manteniment de la qualitat de l’espai públic (Medi Ambient i Serveis Urbans) i l’execució de les obres de millora de la ciutat, la transformació urbanística (Àrea d’Urbanisme), les noves tecnologies al servei de la ciutat i del seu creixement econòmic i social (Institut Municipal d’Informàtica), i la millora del parc d’habitatges (Habitatge).
-
Barcelona Activa és l’organització executora de les polítiques de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. Des de fa 25 anys impulsa el creixement econòmic de Barcelona i el seu àmbit d’influència donant suport a les empreses, la iniciativa emprenedora i l’ocupació.
-
L’Associació d’organitzacions registrades EMAS a Catalunya (Club EMAS) està formada per empreses i altres organitzacions de diferents sectors i dimensions que comparteixen la voluntat de millora ambiental, materialitzada amb la participació al sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS).
-
La Fundació Conama és una organització independent i sense ànim de lucre, que promou l’intercanvi de coneixement en favor del desenvolupament sostenible.
-
La Societat Catalana d’Educació Ambiental és una associació creada l’any 1985 per tal d’impulsar una educació renovada que contempli la problemàtica socio-ambiental i alhora contribueixi a formar ciutadans capaços d’analitzar-la i de donar-hi respostes.
-
El COAMB col·labora especialment amb la Secció de Dret ambiental de la Comissió de Cultura de l’ICAB. La secció es va crear l’any 1993, aplega més de 400 professionals, i té per objecte el seguiment de la producció normativa, planificadora i jurisprudencial en matèria ambiental.
El COAMB és membre permanent dels següents consells i comissions:
- Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona (DTES) (Arc Metropolità)
- Comissió Territorial d’urbanisme de Catalunya (DTES)
- Comissió Territorial d’urbanisme de Catalunya Central (DTES) (Manresa)
- Comissió Territorial d’urbanisme de Girona (DTES) (Girona ciutat)
- Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu (DTES) (Puigcerdà)
- Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Aran (DTES) (Vielha)
- Comissió Territorial d’urbanisme de Lleida (DTES) (Lleida)
- Comissió Territorial d’urbanisme de Tarragona (DTES) (Tarragona)
- Comissió Territorial d’urbanisme de Terres de l’Ebre (DTES) (Tortosa)
- Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Alt Penedès
- Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona
- Consell de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
- Consell Municipal Turisme i Ciutat de Barcelona
- Consell Rector de l’Observatori del Paisatge
- Xarxa Barcelona + Sostenible
- Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB)
- Consell Assessor del Congrés Nacional d’Educació Ambiental 2020
- Consell per l’Ús Sostenible de l’Aigua de l’ACA
- Respon.cat
- Secció de Medi Ambient de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB)
- Taula Contra la Contaminació de l’Aire (Ajuntament de Barcelona)
- Consell de Medi Ambient i Urbanisme de Mataró
- Clúster de l’Energia Eficient a Catalunya
- Defensa del Patrimoni Natural a Catalunya (PatNatCat)
- Comissions de l’Àrea de Coneixement d’Enginyers Industrials de Catalunya
- Grup de Verd i Biodiversitat de la Fàbrica del Sol
- Taula Plàstic Zero
- Taula de Contractació Pública
- Consell Assessor de l’Institut Català de l’Energia
- Patronat de la Fundació Municipalista d’Impuls Territorial (FMIT) de l’Associació Catalana de Municipis
- Consell Assessor de l’Àrea d’Ecologia de l’AMB
- Taula per l’Emergència Climàtica a Barcelona
- Taula d’Impuls de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona