La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 19, Abril - juny de 2015
Catalunya aspira a ser la primera regió amb el distintiu de turisme responsable Biosphere

La ciutat de Barcelona va ser la primera ciutat del món a obtenir aquesta certificació

Catalunya vol ser la primera regió del món a obtenir la certificació Biosphere per a destinacions turístiques. Així ho va anunciar el conseller Felip Puig en la Fira de Turisme de Madrid, FITUR, el passat mes de gener, alhora que signava els tràmits amb què Catalunya inicia el procés per obtenir aquest segell. La certificació Biosphere per a destinacions, que atorga l'Institut de Turisme Responsable (ITR), acredita la responsabilitat de les destinacions turístiques. L’ITR és una entitat internacional membre de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) adscrita al Global Sustainable Tourism Council

El conseller Puig va remarcar que “amb aquesta iniciativa volem confirmar que el nostre compromís amb el model de turisme responsable que propugna el Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2012-2016 és ferm. Serem la primera gran destinació turística global que, més enllà de ciutats o destinacions més concretes, assoleixi aquesta certificació transversal. Aquest segell ‘paraigües’ per a tot el país ha d'ajudar a estimular la certificació d'altres destinacions i productes turístics del territori”. El procés de definició, validació, auditoria i certificació es desplegarà durant els propers mesos.

Espanya concentra la majoria dels segells Biosphere per a destinacions. Entre ells hi ha Barcelona, que va ser la primera ciutat del món a obtenir-la. La Vall d’Aran la va aconseguir l’any passat, convertint-se en el primer destí de muntanya en tenir-la. Actualment, a més de Catalunya, també estan en procés de certificació Euskadi i Lanzarote. 

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció