La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 20, Juliol - Setembre de 2015
La Societat Catalana d'Educació Ambiental celebra el 40è aniversari del primer itinerari de natura

L’exposició  ‘Camins de natura, itineraris vitals’ es podrà visitar fins al 31 de gener al Palau Robert

‘Camins de natura, itineraris vitals’ és el títol d'un projecte que la Societat Catalana d’Educació Ambiental està preparant per celebrar, aquest 2015, els aniversaris de dos moments clau en la història de l’educació ambiental al nostre país: els 40 anys del primer itinerari de natura, que es va posar en funcionament a Catalunya al bosc de Santiga a Barberà del Vallès el 1975, i els 30 anys de la fundació de la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), de la mà de persones que, en aquell moment, estaven liderant els itineraris de natura i els equipaments d'educació ambiental.

Per rememorar aquest dos fets, l’entitat està organitzant una exposició que es podrà veure a la sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona des del 11 de setembre fins al 8 de desembre de novembre del 2015. Entre les 10h i les 14h hi haurà un educador que ajudarà els visitants a aprofundir en l'exposició i a conèixer detalls del jardí del Palau Robert, on s'instal·laran elements d'interpretació interactius. L'exposició tindrà un caràcter itinerant i probablement es podrà visitar a diferents punts de Catalunya durant el 2016.

Per a les persones més actives, cada cap de setmana hi haurà itineraris gratuïts guiats pels socis de la SCEA a diferents racons del territori. I pels que encara vulguin anar més enllà, l'exposició proposarà 52 itineraris (un per cada setmana de l'any) que es podran seguir de forma autoguiada, amb l’ajuda d’un fulletó, un GPS o un telèfon mòbil. L’objectiu del projecte és posar de relleu la vàlua de la diversitat del país i la importància de la natura a les nostres vides.

El projecte posa de relleu la importància de conèixer els sistemes naturals i comprendre’n la nostra interdependència, per tal afavorir l’ús racional del territori. Destaca el valor dels itineraris com a font d’experiència directa amb la natura, i també com a font de salut, consciència i identitat cultural. 

Més informació: www.scea.cat i www.palaurobert.gencat.cat

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció