La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 20, Juliol - Setembre de 2015
Més de trenta entitats ambientals posen en marxa 18 projectes nous d'educació ambiental durant el 2015

Les iniciatives compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat

Trenta-tres entitats ambientals catalanes han engegat, al 2015, divuit projectes nous sobre educació i sensibilització ambiental. Ho fan amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a través de la convocatòria de subvencions per a projectes d'educació i sensibilització ambiental, que es va resoldre el passat mes de gener.

L’objectiu comú dels projectes subvencionats és promoure l’educació ambiental a través de processos de conscienciació sobre els valors del medi ambient i sobre la relació que mantenim amb el nostre entorn natural, que permetin incidir, de retruc, en la resolució dels problemes ambientals.

Entre els projectes iniciats, tretze se centren en els ecosistemes aquàtics i els seus valors, tres en els ecosistemes forestals, i dos en la lluita contra el malbaratament alimentari. Tots ells són impulsats mitjançant la col·laboració entre dues o més entitats ambientals catalanes.

En l’àmbit dels ecosistemes aquàtics, un exemple en desenvolupament és el projecte INVAQUA. Es tracta d’una iniciativa de Biosfera i EDULIS que utilitza la educació i la sensibilització com a eines per mitigar la proliferació d’espècies exòtiques invasores en els ecosistemes aquàtics de Catalunya.

Pel que fa a l’àmbit forestal, l’Institut Català d’Ornitologia i el Centre d’Educació Ambiental Alt Ter es proposen mostrar els valors dels serveis ambientals dels ecosistemes forestals i la rellevància de la conservació dels boscos mitjançant el projecte Nius.

I, finalment, quant a l’àmbit del malbaratament alimentari, s’han seleccionat dues iniciatives. La una és el projecte El valor dels aliments de la Fundació ENT, l’Associació Espai Ambiental i l’Associació Naturalistes de Girona. I l’altra, el projecte Pont alimentari: reducció del malbaratament i solidaritat de la Fundació per a la Prevenció de residus i el Consum responsable i el Banc de Recursos.

Més informació sobre els projectes a la pàgina web del Departament de Territori i Sostenibilitat

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció