La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 20, Juliol - Setembre de 2015
Barcelona acollirà les III Jornades Paneuropees d'Educació Ambiental cap a la Sostenibilitat

La trobada inclourà un espai per cercar socis i col·laboradors per a projectes europeus

Els dies 1 i 2 d'octubre del 2015, tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona la tercera edició de les Jornades Paneuropees d'Educació Ambiental cap a la Sostenibilitat. Aquest esdeveniment s’ha constituït, gradualment, com un fòrum important de discussió entre institucions europees, governs de tots els nivells, societat civil i grups d'interès en educació ambiental; un espai que pretén que els diferents agents coneguin projectes d'altres països i estableixin col·laboracions internacionals.

L’esdeveniment, organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Mundial d’Educació Ambiental, està obert a la participació dels diversos actors que intervenen en els processos d’educació ambiental a través dels cinc eixos temàtics que s’han definit: les xarxes d’escoles per a la sostenibilitat; el paper de la universitat i la formació ocupacional; la innovació, els canvis tecnològics i la ciència ciutadana; la participació ciutadana; i l’avaluació de les accions i els programes d’educació ambiental.

Aquest darrer eix es desenvoluparà en una taula rodona organitzada per Societat Catalana d’Educació Ambiental, on es debatran criteris i indicadors de qualitat per tal de definir un marc de referència comú per als països europeus. Per fer-ho més àgil, la SCEA, a través del seu web, està preparant una eina perquè qualsevol organització europea pugui compartir les seves experiències d’educació ambiental, i els criteris i indicadors d’avaluació que utilitza actualment.

La trobada europea també disposarà d’un espai d’encontre on totes aquelles entitats interessades puguin establir vincles amb altres organitzacions europees; aliances que els permetin crear projectes compartits que es puguin acollir a convocatòries d’ajuts europeus o cercar col·laboradors per projectes europeus ja definits i finançats.

Més informació: http://catalonia.environmental-education.org/ i #ESDcat

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció