La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 25, Gener - Març de 2017
El COAMB participa al I Congrés Català de Pobresa Energètica

Els passats dies 3 i 4 de novembre es va celebrar a Sabadell el I Congrés Català de Pobresa Energètica. Per part del COAMB, el vicepresident Josep Escarrà va moderar una taula rodona titulada ‘Quin model energètic cal per minimitzar la pobresa energètica?’. A la taula rodona hi van estar representats l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), l’Associació Ecoserveis i ECOOO.

Durant aquesta taula es van exposar diferents solucions per canviar el model energètic amb l’objectiu d’acabar amb la pobresa energètica. Per part de l’ICAEN es va defensar que cal modificar punts concrets del model actual per impedir el tall dels subministraments. D’altra banda, Ecoserveis i ECOOO van parlar de la necessitat d’establir per llei l’accés a l’energia com a dret. Des d’ECOOO, a més, es va defensar una mobilització popular per tal de controlar les empreses energètiques i impedir que actuïn com a lobby.

En el context del congrés es va impulsar una declaració institucional d’entitats i ens locals.

El congrés va reunir més de 400 representants de l’àmbit municipal, entitats i tercer sector amb l’objectiu de trobar solucions i alternatives efectives, a curt i mitjà termini a la pobresa energètica.

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció