La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 25, Gener - Març de 2017
4 de cada 10 espanyols desconeixen quina és la seva tarifa elèctrica

Una quart part de la població tampoc sap quina potència té contractada

Segons dades del darrer Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), el 44% de les llars espanyoles no sap quin tipus de tarifa elèctrica té contractada. El percentatge de llars que declara tenir tarifació per hores (aquelles que tenen comptador digital) arriba al 21,9%, dos punts més que a finals de 2015, mentre que un 9,6% tenen una tarifa amb discriminació horària per trams. Un 5,4% declaren tenir una tarifa plana.

En el cas de la potència contractada, també hi ha molt desconeixement, amb un 26,9% de les llars que declaren no saber quina tenen. De la resta que sí la coneixen, un 27,6% tenen una potència contractada entre 0 i 3 kW i un 38,1% entre 4 i 6 kW.

El Panell de Llars CNMC és una enquesta a llars i individus de periodicitat semestral. La CNMC busca recopilar informació directament dels ciutadans a través d'enquestes i l'anàlisi de les factures dels serveis. L'estudi és de naturalesa multisectorial i recull dades relatives als mercats de telecomunicacions, audiovisual, energia, postal i transport entre d'altres. L'enquesta d'aquesta tercera onada es va dur a terme en el segon trimestre de 2016 i va incloure a 4.685 llars i 9.317 individus.

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció