La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 16, Juliol - setembre de 2014
El projecte s'aplicarà a les conques de la Muga, el Ter i el Segre.
MEDACC: adaptant la Mediterrània al Canvi Climàtic

El projecte se centrarà en l’aplicació de mesures d’adaptació a les conques de la Muga, el Ter i el Segre

La conca mediterrània és una de les àrees més susceptibles del món davant dels impactes del canvi global, sobretot pel que fa a la disponibilitat d’aigua, que està decreixent. En aquest context, neix el projecte MEDACC, amb l’objectiu de provar solucions innovadores orientades a adaptar els nostres sistemes agroforestals i urbans als impactes del canvi climàtic en l’àmbit mediterrani. D’aquesta manera, el MEDACC contribuirà al disseny i al desplegament d’estratègies i polítiques d’adaptació que s’estan desenvolupant a nivell regional i nacional a l’àmbit euromediterrani. Dins del marc català, el MEDACC serà una eina per a la implementació de l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic (ESCACC 2013-2020).

Durant els cinc anys del projecte, s’aplicaran mesures pilot d’adaptació en els àmbits de l’agricultura, la gestió forestal i la gestió de l’aigua. Amb aquestes accions pràctiques, s’espera veure de quina manera l’adaptació pot reduir la vulnerabilitat dels sistemes naturals i de les activitats al canvi climàtic, i quins són els costos econòmics i ambientals associats a l’aplicació, o no, d’aquestes mesures d’adaptació. El projecte se centrarà en tres conques de Catalunya: la Muga, el Ter i el Segre.

El MEDACC és un projecte europeu de cinc anys finançat pel programa europeu LIFE+. Està liderat per l’Oficina Catalana pel Canvi Climàtic i el CREAF amb la participació de dos socis més, l’IRTA i el Instituto Pirenaico de Ecología (IPE-CSIC).

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció