Jornades

Setmana Europea de la Mobilitat

Cada any, entre el 16 i el 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM). El Departament de Territori impulsa la participació en aquesta campanya.

El tema escollit per la Comissió Europea el 2023 és ‘Eficiència energètica’ i el lema és ‘Combina i mou-te!’.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya per sensibilitzar els responsables polítics i també la ciutadania de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat. En aquest marc, el 22 de setembre se celebra el Dia sense Cotxes, per trobar solucions als problemes derivats de l’augment del trànsit a les ciutats.

Data: 16/09/2023

Lloc:

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Actes, Jornades


El COAMB visita la UAB!

El pròxim 28 de setembre el COAMB visitarà la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona per parlar amb els alumnes d’últims cursos, donar a conèixer el COAMB i els serveis que oferim als i les estudiants. Cal tenir en compte que qui vingui a les sessions i sigui precol·legiat, gaudirà d’inscripció gratuïta!

Si vens tens la Píndola online “Cerca oportunitats amb Linkedin” GRATIS!!

Un altre aposta que demostra l’impuls de la Junta del COAMB per reflectir la importància de ser membre del COAMB, en aquest cas, la gratuïtat del curs per als membres precol·legiats del COAMB! 

Dies i horaris de les sessions:

  • Xerrada a la Universitat Autònoma de Barcelona, el dia 28 de setembre a les 13 h.
  • Xerrada a la Universitat de Barcelona, el dia 28 de setembre a les 14 h.

Aquesta píndola l’hem dissenyat personalitzada per ambientòlegs i qui estiguin fent cerca de feina emprant, entre les eines, el Linkedin.

Amb aquest curs, demostrem que estem treballant per oferir a cada segment dels membres allò que considerem que els pot ser més útil. Es podrà seguir en directe i posteriorment, la sessió quedarà gravada per a poder-la consultar.

Comparteix el curs amb estudiants i si es precol·legien ara a principis de curs, podran tenir accés gratuït al curs.

Fes la teva precol·legiació GRATUÏTA AQUI en 2 min.

Data: 28/09/2023
Hora: 13 h

Lloc: Universitat Autònoma de Barcelona

Organitza: Universitat Autònoma de Barcelona i COAMB

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Actes, Conferència, Jornades


Jornada “Aprenentatge basat en reptes i emprenedoria a l’educació superior”

La Jornada “Aprenentatge basat en reptes i emprenedoria a l’educació superior” pretén ser un espai per reflexionar sobre experiències d’emprenedoria i innovació social a l’educació superior, així com presentar eines que permeten treballar en aquesta línia.

La jornada tindrà lloc a l’aula 29 de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB el proper dia 24 de Maig de 2023 (10:00 a 12:30).

Data: 24/05/2023

Lloc: Aula 29 de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB

Organitza: Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Jornades


Jornada de presentació: Diagnosi de la reutilització a la compra pública

La compra pública verda és un instrument de suport a diferents estratègies polítiques de la Generalitat de Catalunya. Els seus objectius són reduir els impactes negatius de la producció i el consum, garantir la sostenibilitat de les accions del Govern, promoure l’ecoinnovació i la transformació del mercat vers l’economia circular, i donar suport a altres instruments que comparteixin aquests objectius.

Des de la Generalitat, a través de la compra pública verda, es contribueix a la implementació de l’economia circular amb la definició de criteris de compra, tant en les guies com en els plecs, adreçats a incrementar la durabilitat, l’eficiència en l’ús de recursos, la reutilització, la restauració i el reequipament, el reciclatge i la compra de producte reciclat.

Data: 25/04/2023

Lloc: on-line

Organitza: Generalitat de Catalunya

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Jornades


Jornades “Agricultors i dones a la Mediterrània davant el canvi climàtic”

L’impacte causat pel canvi climàtic a l’agricultura de la Mediterrània és un factor de crisi que s’afegeix a les problemàtiques endèmiques que fan front els moviments camperols i encara més les dones en aquesta regió: la manca d’accés a la terra i els recursos hídrics, entre d’altres. Només una acció unificada i inclusiva entre moviments camperols, el conjunt de la societat civil i les institucions pot encarar de manera sostenible i eficaç els reptes que planteja aquesta crisi planetària.

Així, el 8 i el 9 de maig de 2023 s’organitza un diàleg a Barcelona que reuneix diversos actors de la societat civil de països àrabs de la Mediterrània que treballen en la defensa del dret a l’alimentació i/o els drets de les dones de Palestina, Egipte, Jordània, Tunísia i també de Catalunya.

Es tracta d’enfortir els vincles regionals i internacionals entre les organitzacions d’agricultors i de dones, de cercar solucions d’innovació i de discutir amb les institucions a Catalunya per tal de contribuir a definir una agenda comuna que suposi un pla d’acció futur. Es dedicarà un dia a l’anàlisi de les problemàtiques i la recerca de solucions comunes, i un segon dia a definir una agenda comuna de treball.

Es tracta d’un esforç entre l’Associació Catalana per la Pau i la Palestinian Farmer’s Union, amb la participació de la Fundació UB Solidaritat, i la Palestine Technical University de Tulkarem – Kadoorie (PTUK). És alhora una conclusió de diverses accions d’incidència amb altres associacions de la societat civil i institucions diverses com la FIDA, realitzades a Tunis, al Caire, a Amman, o fins i tot participant a COP27 a Sharm el Sheikh, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Data: 08/05/2023 fins al 09/05/2023

Lloc:

Organitza: Associació Catalana per la Pau

Categoría de l’esdeveniment: Jornades


Jornada Repte de la Sostenibilitat

jornada organitzada per l’IMO Salvador Seguí sobre el repte de la sostenibilitat a través del compliment normatiu.

Data: 20/04/2023

Lloc: Sala de Juntes de la Facultat de Dret, Universitat de Lleida

Organitza: Servei d'Ocupació de Catalunya

Categoría de l’esdeveniment: Jornades


Jornada ‘La Transició Energètica al sector vitivinícola’

Aquesta jornada pretén ampliar el coneixement sobre les renovables al sector del vi i compartir estratègies per a la reducció de l’ús d’energia. El sector vitivinícola en general i els cellers en particular s’estan convertint en uns dels grans demandants d’energia al nostre país. El canvi climàtic, amb temperatures cada vegada més elevades, i el consegüent avançament de la collita, requereix la utilització de cada vegada més energia pel refredament de mostos i processos de fermentació. En aquest escenari, la jornada entre dues de les principals organitzacions en aquests sectors esdevé cabdal per establir punts de col·laboració i sinergies entre els especialistes i experts del vi i el sector energètic.

Data: 20/04/2023

Lloc: Passeig Manuel Raventós i Domènech, s/n 25111, Raimat, Lleida

Organitza: Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i Clúster Vitícola de Catalunya

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Jornades


Jornada infraestructures i canvi climàtic

El proper 27 d’abril, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, conjuntament amb el Departament de Territori i en col·laboració amb el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, organitzen una jornada -presencial i telemàtica- per presentar els resultats de l’assistència tècnica “Impactes del canvi climàtic sobre les infraestructures viàries i ferroviàries de Catalunya”.

Aquesta assistència tècnica fou encarregada per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic durant l’any 2021, per tal de completar per a la resta d’infraestructures viàries i ferroviàries de les demarcacions catalanes, l’estudi sobre impactes del canvi climàtic elaborat per l’ATM de Barcelona en el marc dels treballs del Pla Director d’Infraestructures de Transport de l’àmbit Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona (SIMMB) 2021-2030.

Les principals conclusions de l’assistència tècnica -impactes del canvi climàtic, punts crítics on actuar i mesures d’adaptació pel sector de les infraestructures viàries i ferroviàries- han estat integrades a l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic 2021-2030, aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya el passat gener de 2023, en l’àmbit de les infraestuctures de mobilitat.

Data: 27/04/2023

Lloc: Col·legi de Camins. Carrer dels Vergós, 16, 08017 Barcelona

Organitza: Generalitat de Catalunya

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Jornades


Jornada: ”L’energia fotovoltaica i agricultura, a la recerca d’un equilibri”

La lluita contra el canvi climàtic exigeix la substitució dels combustibles fòssils per energies renovables, i una de les formes d’obtenir-les són les plaques fotovoltaiques. Aquestes, tanmateix, comparteixen el sòl amb altres usos i, particularment, amb els sistemes naturals, l’ús forestal i l’ús agrari. La necessitat de l’extensió de les energies renovables és indiscutible i, alhora, pot afectar a la necessària producció d’aliments del país. Ens trobem, doncs, davant dos sectors econòmics amb reptes pendents i fràgils a dia d’avui a casa nostra. D’una banda, Catalunya compta amb un baix grau d’autosuficiència alimentària en tant que solament disposa de la meitat de terres de conreu respecte a la mitjana europea, i d’aquestes solament el 30% de terres en regadiu, les quals aporten el 70% de la producció agrícola. D’altra banda, Catalunya és a la cua de les renovables a Espanya i a Europa, amb la necessitat d’incorporar 10 gigawatts més d’energia verda en els propers vuit anys per a poder complir amb el compromís del govern que l’any 2030 el 50% de l’energia elèctrica que consumim es produeixi amb fonts renovables. Ens trobem davant dos usos crítics del sòl, per obtenir energia i per produir aliments. La legislació catalana admet amb certes restriccions l’ús del sòl agrari fins i tot en terres de regadiu, i des del sector agrari es defensa que no caldria l’ús del sòl agrari i, sobretot, l’ús de terres de regadiu i productives. Els reptes complexos necessitaran de solucions complexes, i és per aquesta raó que el CEC organitza aquesta sessió per debatre les possibles solucions per trobar l’equilibri necessari, en un marc de reflexió seré, obert i constructiu per al bé del país.

Data: 22/03/2023

Lloc: Sala 4.3 del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32 - 08006 - Barcelona)

Organitza: Col·legi d'Economistes de Catalunya

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Jornades


Jornada PATT “Prevenció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració i les cuines centrals”

La Jornada PATT “Prevenció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració i les cuines centrals” tindrà lloc a Girona, en el marc del Fòrum Gastronòmic, el proper dia 21 de març de 2023 a les 10:45 h a l’Auditotri – Aula debat.

Es presentarà de manera oficial la Guia per a la prevenció i reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració comercial i cuines centrals

Data: 21/03/2023

Lloc: Girona

Organitza: Generalitat de Catalunya

Més Informació

Categoría de l’esdeveniment: Jornades